Alla inlägg under december 2009

Av Jan Karlgren - 22 december 2009 10:33

Bortaplanspöke, kvalplats, skador, tunntrupp..... Listan kan göras lång över vilka negativa punkter som diskuterats i media den senaste tiden gällande IFK Skövde.

Svaret från laget kom i Alingsås och vad Schneider och Lake tyckte om resultatet kräver ingen närmare förklaring: Viktors underbara bild säger allt!

Laget har pratat om att visa känslor. Henrik lever som han lär.


För oss som inte såg matchen kan njuta av Ljungströms actionbilder.

Av Jan Karlgren - 22 december 2009 10:23

Använde gårdagens träning till spel. 2x15+20 blev det till slut. Föreningens egen mästerdomare Viktor Rosén ställde upp och dömde föredömligt som vanligt. Vad månde det bliva av denne talang?

Jag vet att jag kommer få stryk av Lena men Josse spelade bara kant. Trots gipset gick det inte att låsa fast henne på bänken. Ett avslut och ett skitsnyggt inspel - med vänstern! Isabells fot fick tejpas och hon spelade lika haltande som Vickan. Linn fick dock spelförbud.

Kan rapportera att Amanda var på sjukhuset men verkar ha klarat sig från spricka i bröstben och revben.

Funkade helt ok med försvarsspelet igår och ett antal lyckade inbrytningar. Hannele har ju fin timing men även Elin visade den där tjötige tränarn att hon visst fattar vad det handlar om. 3ggr snyggt av Hemström. Även Isabell snodde en och nätade. Nöjdas var nog Olivia efter sin snurrfint och mål.

Amanda o Hannele hade ett kul samarbete mot högerförsvaret.

Blev en jämn och bra match så det lutar åt att vi kör fler sådana här drabbningar framöver.

Återkommer med mer info om vi kör fys på söndag annars träning som vanligt på måndag och sen ses vi alla på Vinterulven på tisdagen.

Snabba på med inbetalningen av medlemsavgiften (före årsskiftet) i Ulvåker så är ni med i medlemslotteri.

Av Jan Karlgren - 20 december 2009 19:30

IFK Skövde vinner helt fel matcher! Vem kunde tro att bortaplansspöket skulle försvinna i Nolhagahallen? Inte jag.

Den segern satt som en smäck. Otroligt roligt att laget kan resa sig och vinna trots allt. Janne Larsson SLA flaggade ju i veckan för att IFK kommer åka ur.

Serien är lång och fruktansvärt jämn. Kan mycket väl bli fler lag som kommer få problem framöver.

Hoppas nu Skövdepubliken följer Nollans rekommendation från igår. Fyll Arenan!

Av Jan Karlgren - 20 december 2009 17:07

Med 9-9 i paus mot Cyrus borta gör vi en riktig kanon halvlek. Veckans fokus på att möta ett offensivt 3-3 försvar lönar sig och den ena rörelsen efter den andra sätter griller i huvudet på hemmalaget.

En stor eloge till samtliga för att vi håller fokus på rätt saker. Vet ej vilken värdegrund man har i Jönköpingsklubben men så mycket slag i ansiktet och knuffar i ryggen på våra spelare är beklagligt. Fingrar i ögonen, svullna och blödande näsor. Om spelarna inte själva förstår så får ledarna ta tag i det men istället försvaras beteendet! Sorgligt! Fortsättningsvis ser jag helst att de håller sig enbart i smålandsserien.

Elin B gör sin bästa match i år, Hannele och Amanda tar stort ansvar och mycket speltid då vi ej har fler än 9 spelare att tillgå. 7 målgörare på 21 mål är också glädjande. Synd att vi inte orkar hjälpa Olivia i målet lika mycket i andra som vi gjorde med Bella i första. I den här typen av matcher syns det tydligt att  kilometrarna i skogen gör skillnad.

Hannele gör 27-21 på stopptid och vi är närmare än vad resultatet visar.

Vi tar med oss allt från första halvlek och jobbar vidare med växlarna som börjar sitta riktigt bra. Väntar bara på att få testa "Knorr" från kanten.

På träningen imorgon blir det en hel del spel mot 97:orna och sedan är det ruskigt nära till jul.

Tisdag drar vi in och kollar på Skövde HF mot IVH Västerås i Arenan (matchstart 19:00). Informera allt och alla om att det äntligen är elitseriehandboll i stan igen. Nu fyller vi läktarn!!!

Av Jan Karlgren - 19 december 2009 09:59

Nej förresten Cissi och Vickan har två skoldagar kvar men resten har startat ledigheten. Återupplivar en gammal handbollskoleövning till uppvärmningen. Flest bollar på sin sida förlorar

  

Så här gör Amanda när hon gör sitt allra snabbaste (laget förstärkt med Bohman, Evertsson, Filippa och Klara H)


Är det bra eller dåligt att träna med gips. Är man så toksugen som Josse så skiter man i vilket=) Både hon och Linn körde hårt med vänstern.


   

-Det där med växel han pratade om fattade du det?

-Häpp, men knip igen och fläta klart bara. Man vill ju vara riktigt snygg när det är träning.


   -Jädrar syrran kolla in foten. Den rör sig assnabbt.

-Du får lugna dig Elin jag och Amanda försöker se snygga ut.


Reaktionsövningar i korridoren funkade riktigt bra. Som vanligt lät det mer än önskvärt. Elin H och Cissi är ordentligt koncentrerade.


Lördagens motståndare är Jönköpingslaget Cyrus

  

Får vi se om vi kan lyckas bättre än sist vi möttes.

Samling 11:45 Ica Blomman. Match 14:15

Av Jan Karlgren - 16 december 2009 09:15

29-33 hemma mot Drott kändes inte helt nödvändigt. Dock kunde siffrorna varit större om inte laget samlat ihop sig sista 20.

  

Tyvärr förlorar man matchen i andra tredjedelen precis som senast mot Guif. 12-10 efter 20 min. 20 min senare har Drott gjort 4-15 (4-9 sista 10 på första och 0-6 första 10 på andra). 18 årige Magnus Persson har en bra avslutning på första och gör totalt 9. Största stjärnan är dock målvakten Stephen Nielsen.

Tyvärr valde IFK spelarna att gå på kraft från 6-meter vilket passade Stephen alldeles utmärkt.

Hockeyfrillan (modig frisyr) Gunnar Stein visar vägen i andra halvlekens inledning.

För IFKs del blir det för hög belastning på för få på 9 och eftersom Drott inte var överdrivit rädda för skyttet fanns det ingen plats på linjen heller. Måste nog gå runt på fler skyttar även om de är unga.

Fler avslut från kanterna än senast men vore nog bra om det blev ännu fler.

Får hoppas att Magnus låsning i ryggen inte innebär någon längre frånvaro för han behövs verkligen mot Alingsås och Sävehof.

Blir riktigt tufft att ta fler poäng före uppehållet. Men vi håller tummarna.


Tyvärr blir det tunt på läktarn när framgångarna uteblir, borde vara tvärt om. Hallå, i hur många idrotter kan vi se högsta ligan live i Skövde?!


Actinbilder från matchen finns som vanligt hos Viktor Ljungström. Man undrar lite varför tidningarna kostar på sig att skicka egna fotografer när de kan köpa bättre bilder av Viktor.

Av Jan Karlgren - 15 december 2009 09:11

Bra uppslutning på träningen som vanligt. Malin och Vickan förkylda men övriga på plats. Dock haltade Isabell runt (helst i strumplästen, skor på!), Linn och Josse tränade vänstern. Bra fart i övningarna. Testade lite alternativa rörelser mot 3-3 försvar. Får väl se om vi får nytta av det på lördag mot Cyrus. Märks på fysen att vi blivit starkare än i början på säsongen.


HF´s 96:or tog emot Tibro i Rydshallen. Gör inte sin bästa match men vinner ändå med 9. En riktigt duktig åldersgrupp som tyvärr fått lite problem med skador. Positiv överraskning var Arlestad. Bra bolltempo och riktigt snabba fötter som ställde till det för de lite större Tibrospelarna. Fia Berggren visar upp en riktigt vass teleskop vänster och är grymt säker i läget. Plantin har utvecklat en svårstoppad kullager. När Lisa stegar från V9 får man lite Torstenson feeling. Ebba visade prov på sin fysik och vilja i tillbakalöpet ett par gånger.

Negativa föräldrakommentarer om enskilda spelares insats gynnar ingen.

En bra domarinsats där ena halvan bestod av Ewelina Danielsson. Den tjejen måste ju leva handboll twentyfour-seven.

Av Jan Karlgren - 14 december 2009 09:40

Tyvärr räckte IFK inte till hemma mot Guif, trots att Pava tvingades utgå tidigt i matchen. Guif är allt bättre än vad tabellen visar. Skulle vilja se mer nyttjande av 6 meters spelarna. Andreas imponerar på 50/50 bollar som kastas in, brände dock ovanligt många igår och behöver nog bli lite mer polerad i sitt försvarsspel. Nära ett rött igår igen.

Målfabrikationen är väldigt ojämn, 11 på de första 37 minuterna och sedan ett mål i minuten de kommande 6.

Skönt att föreningen inte får panik utan låter truppen bita ihop och jobba på.

Imorgon kommer Drott på besök (19:15). Ny match - nya möjligheter!

IFK Skövde HK-IF Guif 27-29

Foto Viktor Ljungström

Zachrisson är en notorisk målskytt och kastade in 11 igår. Men är det inte 3 suddiga 96:or vi kan se på läktarn: Amanda, Elin H och Josse  


Ovido - Quiz & Flashcards