Alla inlägg under december 2009

Av Jan Karlgren - 14 december 2009 09:12

25-31 mot Kungälv hemma var faktiskt helt onödigt. Hade tjejerna fått chansen till lite vila emellanåt hade de plockat bort alla onödiga andravågs mål i andra. Ska väl inte vara nödvändigt för spelarna själva att behöva be om att få sitta en stund? Jo det förekom faktiskt.

Karlsson och Obermüller jobbade och slet men överbelastades. Ewelina gör 7 trots punkt. 6 meters spelet saknas nästan helt så Josse Andersson får istället daska in 2 från 9. Snyggt! Sörman avslutar så fort hon får chansen. Bra eftersom speltiden är på gränsen till obefintlig. Målvaktsspelet går inte att gnälla på. Några riktigt svettiga i första av Anna.

Vore kul att slippa se anfall/försvars byte och istället låta fler bidraga på banan. Då skulle vi nog få se lite mer glädje i laget.

Anna Gustavsson i Skövde HF-Spårvägens HF 1/4-final 2 29-22

Arkivfoto Victor Ljungström

Av Jan Karlgren - 13 december 2009 13:42

Samling 11:00 för 5:an på berget. Tidtagare en förkyld Elin B.

Gamlingarna Jan, Tomaz, Annicka och Ulrika hade tufft att hänga med tjejerna i det vintriga friska spåret.

HÄRLIGT KÄMPAT!!!

Cissi, Amanda, Oliva, Bella och Elin H.

Grym comeback av Elin H som varit tvungen att vila ett tag.

Av Jan Karlgren - 13 december 2009 13:24

  

Nystedt stängde butiken helt inledningsvis. 6-0 efter typ 12 minuter och då hade ändå Kungälv fått 2 straffar. Hyfsad inledning.

Efter 9-2 hade äntligen bortalaget kommit ur bussen och 11-10 i paus skvallrade om en spännande andra halvlek. Eftersom det var lusse så fick vi ju ställa upp och sjunga lite med Cissi som Lucia, ett gäng tärnor och tomtar följda av två något äldre stjärngossar.

Framåt tar Robert sitt ansvar med 8 pytsar, Erkan och Rickard fick in 3 vardera i comebacken. Bakåt var det lite väl snällt stundtals men det lär bli ordning på det med när Sjöstrand kommer tillbaka.

Vi på läktarn har inget emot lite spänning och vi fick så vi teg. 60 min på tavlan och 29-28 gör att det är fruktansvärt långt hem till Kungälv för de gröna.

Vår insats var uppskattad om man läser på hemsidan.


16 januari är det Eslöv hemma så då kör vi en heldag som vanligt. Match borta mot Tibro kl 11.15, gemensam lunch och sedan äntrar vi läktarn.


Vore kul med mer folk och bättre tryck.




Av Jan Karlgren - 10 december 2009 15:39

På lördag kl 15:00 smäller det igen.

HK Country - Kungälvs HK. Kom och se på fartfylld handboll, beskåda 96-ornas Luciatåg och gör er hörda på läktarn! Gratis entré med SLA-kortet!

  

Kolla in laguppställningen!!!

Är det inte nygamla bekantingarna Erkan Demirbag (åter från Kropps) och Richard Ek (åter från HP Skövde)?! Härligt.

Såg att Åsa och Hubbe skickade hem Anders från Flensburg i början av veckan. Bra, nu vill vi se Sjöstrand på banan. Hoppas även Rosin hinner bli hel också.

På tal om skador kan jag rapportera att jag mötte en strålande glad Erik Åkerman idag   Utan gips! Nu börjar rehabträningen. Cykling och simning är ordinerat.

Kör hårt nu grabbar (själv måste jag leta reda på en stjärngosse strut)

I övrigt önskar vi våra 97-lag lycka till på Newbody i Lysekil respektive Stöpen.

Övriga Country spelare, ledare, föräldrar, syskon, släkt och vänner - ses i Idrottshallen på lördag!


HKC är dom bästa HEJA HEJA HEJA COUNTRY

Av Jan Karlgren - 9 december 2009 08:24

Skövde HF matchtränade igår mot IFK Skövdes A-pojkar. Som vanligt är det fullt fokus från Magnus tjejer redan från uppvärmningen. Pojkarna gick mest runt och visst väl inte riktigt hur de skulle agera.

Verkar som om Angelica hanterat petningen från landslagstruppen på rätt sätt. Full satsning i varje moment, arm runt halsen - inget gnäll bara en mördande blick. Uppoffrande utsida 2:a, stega mot H3 som lämnade ett jättehål efter sig. Ingen självömkan här utan full fokus på uppgiften. Respekt!

Angelica Wallén i Skövde HF-Team Eslöv IK 1/2-final 3 28-16 Angelica Wallén i Skövde HF-Skuru IK 33-28 Angelica Wallén i Skövde HF-Hammarby IF HF 36-23

Foto Viktor Ljungström (så klart =)

Nu vet även A-pojkarna att det krävs minst 2 för att stoppa elitseriens bästa lags vassaste spelare. 

Kul även att se en taggad Amanda P tillbaka på banan. Iklädd en skräckinjagande mask. Där hade killarna det jobbigt. Karins kroppshydda skräms inte men skenet bedrar för där går det undan. Lite fuskande i hemlöpet duger inte om man möter supersnabba Lovisa.

Imponerad av vad killarna presterar. En eloge.

Hann tyvärr inte kolla hela träningen för det var dags att dra i väg till Pianokafe på Frälsningsarmén. Amanda K spelade tillsammans med en tjej på tvärflöjt Eric Claptons "Tears in heaven". Arrangerat av pianofröken Malin. Kanonbra!

Konstigt att vuxna kan sitta och prata medan barnen spelar. Visa hänsyn tack!


Av Jan Karlgren - 8 december 2009 10:30

Bra fokus på gårdagens träning där alla börjar hitta timingen i inbrytningarna. Bättre inställning i spelsekvenserna och ordning på fysen. Nu är det bara till att börja ladda för lördagens luciatåg i halvlek på A-lagsmatchen. Ny Lucia måste lottas fram (Elin ångrade sig). Nej tränarn ska vara tomte =) Vickan haltar fram på planen, Isabell har kastat kryckorna, Josse kan skriva med högern och Linn vill tillbaka till Cyrus-matchen. Goda tecken.


IFK närmare och närmare en 2:a borta. Drott fixade hemmaseger på stopptid vilket är surt i sig men värre är att Johan Elf drog på sig en knäskada.

Vi hoppas han slipper operation och snart kan vara tillbaka.

Johan Elf i IFK Skövde HK-Ystads IF 33-26

Foto Victor Ljungström

Skadeläget i övrigt verkar betydligt bättre än på många år. Tror Henrik och Peter hittat en bra balans i träningen. Nu får de släppa fram "pågränsen" spelarna, vilket jag personligen tycker är väldigt intressant. Dessa lär ju få kraftigt begränsad dos matchtempo med tanke på att det är väl i princip bara juniorerna som spelar i HK . På tal om juniorerna: Grattis till avancemanget i USM, full pott, Snyggt! Såg gänget i förlustmatchen mot Frölunda hemma senast. Gillar verkligen Mattias Johanssons spelstil. Tycker dock han fick för dåligt med speltid. Beklagar att man även här praktiserar byte anfall/försvar. Tvåvägsspelare bör prioriteras. Byten dödar kontringsspelet!

(Lovade ju Hubbe mer herrhandboll, här kom det =)


Första förlusten i Kina. Bara att glömma och gå vidare. Hoppas innerligt inte den franske förbundskaptenen medvetet påverkade Bosons kontring.

Av bloggen att döma har Bella tagit förlusten på rätt sätt. Återhämtning idag och en spännande drabbning mot Tyskland imorgon.

HEJA SVERIGE!!!

Av Jan Karlgren - 6 december 2009 19:32

Det enkla avancemanget uteblev för Skövde HF´s juniorer hemma i Arena Skövde.

Med förvåning får man beskåda att det läggs ett helt onödigt stort ansvar på ett fåtal spelare. Jag är mäkta imponerad av Ewelina och Natalie som handbollsspelare men att kräva att de skall prestera i 50 minuter är orättvist, och dessutom i match efter match.

Varför inte låta en av dem styra på banan och en få vila mentalt?

Ska man gratulera de spelarna som inte blev uttagna och slapp hängas ut i match efter match inför vänner och bekanta som de på bänken som inte dög.

Jag vägrar tro att återväxten i föreningen är så dålig att man i praktiken måste gå runt på 8-9 spelare.

Fick dessutom bevittna att man prioriterar bort 2-vägs spelare och praktiserar byte anfall försvar. På juniornivå! Vilken typ av spelare vill man få fram?

Att dessutom behöva praktisera punktmarkering ser jag i sig som ett misslyckande.

Handboll är en lagsport och det krävs att man producerar såväl på 9 som på 6 meter. Att välja bort 6-meters spelet känns jättekonstigt.

Kul dock att se Lundh ge sansade råd och anvisningar som spelarna hanterar med respekt och tar till sig. Dessutom kul att en tokbänkad kapten som får minimalt med speltid tar ett läge och gör mål direkt när hon får chansen.


Gick ju hyfsat bra för Ola Månssons Eslöv. Kanske något att fundera över...

Av Jan Karlgren - 6 december 2009 19:14

Två matcher, två segrar. Det är faktiskt det som räknas!

Orkar snart inte höra mer på Perlskogs tjat om antal tekniska fel, tveksam andra halvlek, dålig första halvlek, vad kan detta innebära jada jada jada...

Det är 5 matcher på 6 dagar och det är poängen som räknas.

Jag gillar det här landslaget (och har någon naiv tro på att jag kommer få gilla det ännu mer när (om) Angelica ansluter).

HEJA SVERIGE!

Nu tar vi fransyskorna imorgon!!!

Ovido - Quiz & Flashcards