Alla inlägg under oktober 2009

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:36

Sverige-Azerbajdzjan i Arena Skövde 15/10 kl 19.00

Vi samlas vid entrén redan kl 18.00, måste ju känna in stämningen! Eftersom vi har bokat föreningspaket ligger det T-shirtar på våra platser. Alla är med utom Vickan som har åhörarkväll i skolan (synd). Eftersom Erika är i USA tar vi chansen och pratar direkt med en skadad Boson. Skadad men ständigt leende. Hon är jättepositiv och visst ska det gå att få tag på biljetter till Ålborgs matchen den 19 mars. Proffsig och snäll ställer hon upp på mobilfotografering och för fotografen från Handbollsklacken (Facebook). Här är resultatet.

   


Givetvis är handbollstokiga Kajsa med de stora tjejerna. Mandus och Bellus har ritat i pannan. Snyggt, not.

Tomaz snackar med sin barndomskamrat, numera förbundskapten och tränare för Sävehofs damer, Magnus ”Bagarn” Johansson.

Vi får i uppdrag av Jörgen på förbundet att välja ute en spelare till halvleks tävling. Vi väljer givetvis den enda ungen vi vet som haft Sportspegeln som favoritprogram sedan hon var liten, Linn!

Hon ska i halvlek ner på planen och rulla en boll som ska stanna så nära mittpunkten som möjligt. Mycket nervös känner Linn att hon vill, inte vill, vågar, inte vågar, VÅGAR. Nu vann dock Lager från Skövde HFs 97-tjejer.

Rebellerna fixar kanonstämning och efter Linneas start med 3 kanoner verkar detta bli en angenäm afton. Kain gör en kanonmatch, Walter i start sexan gör 5 på 6 försök, Majsan pytsar direkt när hon kommer in efter 50 minuter, Lisa W är på spelhumör, Petra har lite oflyt men tur när en idiot tror hon kan stoppa Skogsberg med ett armdrag på kontring. Wallén gör matchens snyggaste när hon exploderar i en stegisättning som få kan efterapa. Boson byter sida sida i halvlek så hon även i andra kan ”pusha” sina kamrater från läktaren.

31-11 blev det till slut och nu får tjejerna ladda om för söndagens match mot Tjeckien. Vi får boka in Tjeckien hemma i maj. Givetvis i Arena Skövde!

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:34

12/10 och målvaktsinstruktör Simon kommer på besök. Kanontränare!

Amanda har dragit ut sin fruktansvärt sargade kindtand och undrar om bedövning är lite som knark. Lediga från skolan är Stöpen eleverna efter lördagens öppna hus. Hanneles fot är fortfarande kass, Isabell har tagit allergispruta men annars är vi kompletta.

Vi tar skottrörelsen steg för steg och avslutar med en feminin handled. Rätt fot, fullfölj rörelsen och allt det där. 16:30 dyker Simon upp och tar över. Väldigt fokuserade spelare följer minsta vink från den snygge instruktören. Målvakterna får ordentligt med skott och styrs upp av sin nye läromästare. Alla övriga drar på och det ser faktiskt ut som om skotten är hårdare.

Vi hinner med att inviga Vickan i Canal Plus, Hajen och Jan Banan när målisarna kör reaktionsövningar. Efter lite spel tar vi korridoren i besittning. Normets var förresten med och spelade lite. Konstigt men Becka var väldigt tidigt ute och kramade om den mitt nian J

Att det kan vara så svårt med vänster - vänster - höger - hopp kunde man inte ana. Bella tokstammar med vänster benet och högerbenet vägrar åka ner i marken. Mindre lyckad insats men roligt att titta på tyckte alla. Vi fortsätter med lite rörelseövningar efter de mer eller mindre misslyckade hopp övningarna.

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:32

HK Country - Cyrus

Debut för nya snygga matchtröjorna.

Bella och Olivia delar på målvaktssysslan.

Isabell/Olivia              Becka/Vickan                Karro/Cissi

          Josse/Linn/Hannele               Malin/Elin H

                                  Elin B/Amanda



Hannele testar men konstaterar snart att den tejpade foten funkar framåt men bakåt gör det ont i sidledsförflyttningarna. Lite chockartad start blir det när vi stöter på ett offensivt 3 -3 försvar. Tråkigt mycket händer i ansikte vilket inte beivrades i tillräcklig utsträckning.

Vickan gör mål nästan direkt på ett snyggt kantinspel från Cissi. Cissi tar fler lägen än vanligt och noteras för två mål och ett gäng fyndiga inspel. Mycket inspel till både Becka och Vickan som gjorde 2 mål vardera. Malin brusade upp i början men valde sen att fokusera på rätt saker och drog in två avstämda lågt och ett hoppskott (studs i bortre!!!), samt en straff. Totalt har vi 6 målskyttar på våra 13 mål.

Josse kastar sig hänsynslöst in i de minsta av luckor precis som Linn brukar göra och även gör denna match. Olivia tar lägen från vänsterkanten och Bella testar luriga inlöpningar mellan 1 och 2. Mycket vägg pass och bra spel. Vi väger lite lätt bakåt men kommer snart kunna växla mellan 3-2-1 och 6-0 vilket ger oss ett verktyg till. Många, däribland, Amanda får sig rejäla smällar men vägrar byta utan biter ihop och ger igen hårt men schysst.

Hemström satsar och letar lucka från högerkanten och Karro kommer igång sent med skyttet. Bättre sent än aldrig. Isabell daskar in ett från kanten och kunde mycket väl blivit fler. Elin B styr upp sin vana trogen upp Hajen ett par gånger och är riktigt nära. Inte lätt mot ett så offensivt försvar.

De gör 8 mål mer än oss men har bara en målskytt mer och sett över hela matchen känns 13 - 21 som lite väl stora siffror.

Vi tar med oss erfarenheten och allt det vi gjorde bra. Nu ska vi vässa till skyttet redan imorgon måndag.

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:30

Torsdag 8/10 ringer Vickans mamma och frågar om det är OK att hennes dotter provtränar. Dagen efter ansluter Victoria till gänget. Alla har fått ordning på sina rutiner och vi är igång redan klockan fyra. Inte alla. Hannele hade dansat på en innebandyboll och skaffat sig elefantfot och käppar. Skit, verkar vara någon som ska skada sig inför varje seriematch.

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:28

Söndagen den 4:e oktober samlas vi på Billingen för att testa 5 km spåret. Jan har nästan skitit på sig på gröna milen precis innan samlingen. Elin H, Bella och Becka är sjukskrivna men övriga är mer eller mindre allerta. Isabell startar med sedvanligt långa kliv och återberättar hur hon och morfar har åkt skidor här och ”den här backen är läskig” etc. Fem kilometers veteranen Cissi visar vägen tillsammans med Linn och Jan. Annicka lägger sig mitt i fältet och Tomaz tar plats sist. Två mammor och en syster har uppmärksammat samträningen. Annika och Jessica Welin stack iväg före oss och Ulrika Persson löper mitt i klungan.

Efter en del håll och lite kramp och rätt mycket fel springningar tar sig alla i mål inom loppet av 27 - 37 minuter.

Cissi har fått rejäl kondition och spurtar ifrån Jan på bästa tiden 27 min blankt.

Nu har nästan alla ett utgångsvärde och vet hur banan går så får vi se hur det går om två veckor.

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:26

 HK Country - IFK Mullsjö

Söndagen 27september är det dags för första seriematchen. Solk i glädjebägaren blev det dock när Trond ringde och meddelade att Isabell kastas sig av cykeln i skogen och pajat handen. Efter lång väntan på sjukhuset blev beskedet att inget var brutet. Gött!


När alla hade fått önska position hade vi ”bara” 8 höger nior! Först var det tänkt att Olivia och Bella skulle dela på målvaktsjobbet men i halvlek blev det Josse istället för Bella. Anni dök upp och stöttade laget från sidan i första och från bänken i andra,

Så här blev uppställningen


Elin B/Hannele                    Amanda                        Elin /Becka


                      Malin/Linn                              Karro/Cissi

                                         Bella/Josse


Trion Elin B, Hannele och Amanda snurrade på två positioner.

Bella var på hugget och lyckades direkt med en ”Hajen”. Hemström  gjorde mål från kanten såväl på insidan som utsidan av sin försvarare. Hannele ville inte spela kant men 11 mål senare klagade hon inte längre J. Linn har utvecklat en specialare i kontringsspelet. Kasta på fri yta för studs innan mottagaren får tag på den. Riktigt effektiv. Olivia höll nollan i första halvlek, 12-0. Amanda pytsade från både linjen och kanten. Alla var sugna på avslut så Karro fick knappt chansen att skjuta. Josse och Bella högg som kobror och skapade den ena kontringen efter den andra.

Bra fart i kontringsspelet och disciplinerat försvarsspel resulterade i 29-3! Vilket betyder att vi under hela matchen gjorde mål efter 1 min och 43 sekunder. På 12 spelare hade vi 10 målgörare, 83 % av laget gjorde mål.

Korven i kiosken fick kastas eftersom den var mörkbrun. Lisen och Filippa åt av den ändå så vi får väl se hur sjuka de blir.

Imorgon är det träning och nu är det dags att börja smaka på 6-0 försvar och repetera lite rörelser i anfallsspelet.  

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:21

Just nu kollar vi möjligheterna att dra till Ålborg den 19 mars och kolla på Boson, Torstensson och gänget. Tomaz checkar upp boende och båt, Jan kollar om Erika Nilsson kan stämma med Matilda Boson om det finns möjlighet att köpa biljetter till matchen kl 20:00 den 19/3.


En ny sväng med papper är genomförd. Isabell äger. Nytt rekord: 52 säckar!!!


Rapport från Lidingö. 2:53 för tränarn, 3:10 för tränarns fru.     

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:12

Måndagen den 21/9 kör vi vårt första pass i Stöpenhallen. Helplan! Högt temp, god passningskvalitet och tro det eller ej men samtliga träffar målvakten på målvaktsuppvärmningen. Inte bara elände med att fylla tonåring. Lite bättre fokus (ibland).

Säsongen kommer innebära att vi jobbar vidare på stora rörelser i anfallsspelet. Hög fart i kontringsspelet. Många spelar på många positioner. 3 målvakter om det är OK för Josse, Olivia och Bella. Bakåt ska vi klara av två försvarsspel vilket innebär att vi ska jobba lite extra med 6-0.

Cissi slutar 15:50 på måndagar (Helenaskolan) och är på plats 16:15 i hallen. Bra jobbat. Seriepremiär på söndag mot Mullsjö hemma.

Ovido - Quiz & Flashcards