Alla inlägg under oktober 2009

Av Jan Karlgren - 17 oktober 2009 16:09

Inför Stopen Open tränar vi en gång i Ulvahallen. Mycket spring och förvånansvärt god passningskvalitet. Anni har tyvärr bestämt sig för att satsa på hund och dans. Hasse faller ju också ifrån av naturliga skäl.

Lördagen den 5 september kör vi Stopen open. Partytält riggas av 97-föräldrarna, Roger och Kenneth från HF vecklar också upp ett ordentligt tält. Det gör inte vi. Tomaz har med sig ett mysigt 3 manna tält som faktiskt rymmer ett helt B-flicks lag.

Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Spelmässigt imponerar samtliga.


Mot Kålllandsö hamnar vi i rejält underläge och ligger faktiskt under med ett mål när matchklockan visar 15 sekunder kvar. Då blåser Tommy Leo straff. De flesta känner nog då att det är lite väl känsligt läge för att att just jag ska vilja ta straffen. Just det, de flesta, inte Linn Welin! När jag tittar ut på planen för att se vem jag ska tvinga lägga straffen ser jag Linn studsa upp och ner av energi ”Jag vill, jag vill, jag vill” står det i tankebubblan. Det är klart världens mest tävlingsinriktade tonåring från Ulvåker ska lägga den. Om någon mot förmodan inte kommer ihåg så sätta hon straffen. Så klart. Lågt i målvaktens högra. Otagbar.

Becka utsågs till matchens lirare och fick dessutom hämta 3:e pris pokalen. Amanda fick dra kuvert. Hyfsat resultat. Röda Team Sportia väskor till samtliga (a 249 kr styck)!


Det regnade inte på hela dagen (till skillnad mot i fjol). Nu var ju inte handboll dagens viktigaste aktivitet utan världens första Stopen Open disco. Ska det bli något disco får man ju arrangera själv, och det gjorde vi ju. Ingen kassa succé men kul hade vi.

Holmis fixade musiken och killarna körde bejublad entré i bar överkropp viftandes med sina t-shirts. Mycket HF-tjejer och lite för lite killar men en kanonkväll enligt alla.


Vi har provat shorts och träningsoverall. Alla växer ju så det behövs nya kläder. Efter mycket dividerande verkar det bli mest förnamn på shortsrumporna och efternamn på overallsryggen.

Vår gamla leverantör har ju gått i konkurs så nu kör vi samma tryckeri som föreningen i övrigt, A & T i Tibro. Tomaz och Göran fixar till trycket på de nya matchtröjorna. Camilla Nya Modegrillen, Kents Jobmeal, Edevångs Hårtrix och Norisol, Gobert som fixade påskäggs jobbet är våra sponsor på tröjorna.

Overallerna lär kosta ca 200 kr i tryck så det får alla betala. Resterande 600 kr per overall tar vi ur lagkassan.


Eftersom jag och Mary Edman har lagt träningstiderna för hela föreningen fanns det möjlighet att lägga våra tider tidigt och sent i veckan. Tomaz, Annicka och jag är helt överens om att vi inte ska satsa på kvantitet utan på kvalitet. Vi kör måndag och fredag men lägger in några extra pass med lite annorlunda träning.     

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards