Alla inlägg under november 2009

Av Jan Karlgren - 18 november 2009 21:57

Nionde raka segern och Skövde HF befäster första platsen i ligan! Härlig!

Med några hårda ord om fokus på gårdagens träning slog Magnus an tonen för att inget är givet i matchen mot Önnered. Fokus på träning ger fokus på match. Har ingen koll på målskyttarna men sett till resultatet hade många med sig inställningen från avslutande spelet från gårdagens träning. Fascinerande att se hur tjejerna visar känslor även på träning. Förbaskat kul med Skövde i topp inför VM uppehållet. Hoppas på givande aktiviter vid landslagssamlingen i Partille nästa vecka och förhoppning om en VM plats för Angelica.


Kolla in den här härliga läsningen!!!


18/11 Sävehof     - Kroppskult 29-22  
      Spårvägen   - Lugi       20-27  
      Önnered     - Skövde     20-36  
1 Skövde        9  9  0  0 277-200  18
2 Sävehof       9  8  0  1 279-186  16
3 Skuru         8  6  0  2 268-214  12
4 Lugi          9  5  0  4 256-228  10
5 Eslöv         8  4  1  3 203-190   9
6 Kärra         8  4  1  3 234-231   9
7 Heid          8  4  1  3 209-214   9
8 Kroppskultur  9  4  0  5 265-269   8
9 Västerås      8  3  0  5 205-213   6
10 Spårvägen     9  1  2  6 220-254   4
11 Önnered       9  0  1  8 206-295   1
12 Rimbo         8  0  0  8 166-294   0

Tyvärr gick det inte lika bra för Aalborg som torskade i målkalaset hemma mot Århus (34-40)


Min gamle gympalärare, skövdebekantingen Robert Wedberg, coachade fram sitt Alingsås till ännu en seger i herrarnas elitserie.

Av Jan Karlgren - 15 november 2009 18:44

Nya personliga rekord på 5 km sattes på löpande band. Linn kapar 4:45 på sin gamla tid och tokrusar in på 26 minuter blankt! Mäktigt!! Elin (magsmärtor) och Isabell (lårkaka) kämpade på riktigt bra och gav sig inte. Cissi persade med 31 sekunder och gled in strax bakom Linn på 26:29, Olivia och Josse sänkte sig med nästan 2 minuter. Lilla Lisen ville ju inte vara sämre än syrra så hon tog sig också i mål med bra fart under kängorna.

Hemström och Karlgren skötte tidtagningen och hann med en liten promenad.

Inte kunde vi låta bli att unna oss en tur nerför Strupen. Linn jagade en alldeles för gammal kille och lyckades komma före trots en omknytning av skorna.

Tack för en underbar inställning!!!

  

Ooooh är han helt rudis?! Det är ju åt andra hållet vi ska springa


  

Om jag kniper med läpparna ser det nog ut som jag lyssnar.

Jag tänker inte ens försöka låtsas. Jag stirrar bara rakt in i kameran.

Vad gör egentligen vi Elin?


  

Jag kan inte bara ta tid. Jag kan se riktigt riktigt konstig ut också.


  

Hur länge kan de egentligen vara på toaletten???


   

Lagfoto. Elin ser ju inte alls konstig ut om man jämför med IsabellSkrattande

Om jag sluter ögonen och ser mig själv först över mållinjen så kommer det här gå som en dans.


   

Kolla vi lurar skiten ur honom! Vi låtsas som om vi är onödigt intresserade av fackligt arbete och allt vad han svamlar om. Fattar han inte att vi bara vill ha gratisgrejer? Ja ja det funkade ju i alla fall. Alla fick reflex.  

Av Jan Karlgren - 15 november 2009 18:29

Krim Mercator kontrade sönder Aalborg i dagens Champions League match, 32-38. Dock lossnade det i målskyttet för Matilda. Dagens målskyttar: Kristina Bille 8, Louise Mortensen 6, Matilda Boson 6, Linnea Torstensson 5, Ana Batinic 3, Frida Toveby 1, Siri Seglem 1, Stine Jørgensen 1, Therese Wallter 1 Mer info


Lisa Wirens och Sara Holmgrens Leipzig snodde en poäng av tabell ettan Viborg på hemmaplan, 20-20. Enda svenska målskytt var Viborgs Johanna Ahlm.


Majsans Team Esbjerg vann gårdagens kamp hemma mot KIF Veijen med udda målet, 23-22.


HF tog ännu en övertygande seger i elitserien hemma mot Heid. Kul att se Natalie Lindberg som fick göra entré redan efter dryga 16 minuter. Efter 10 mål i Somby verkar självförtroende på topp så visst blev det några strutar idag. Verkar som spelarna känner att de har rätt att misslyckas. Caroline bommar sina första två lägen i andra men tar varje nytt läge som ges och gör väl sin bästa match hittills. Trots att allt inte klaffar så nöter lagmaskinen ner Heid som mer eller mindre lutar sig mot en spelare och det duger inte. Bredden i truppen kommer nog visa sig riktigt värdefull framåt våren.

Av Jan Karlgren - 14 november 2009 10:17

 

Angelica Wallén Skövde HF      Anna-Maria "Majsan" Johansson Team Esbjerg

                                             (Majsan spelade tidigare i HF)


                   


Therese Islas-Helgesson, Landslaget





Karin Isaksson, Sävehof   Therese Islas Helgesson, GOG Odense   


Lägg din röst på vem du tycker ska ha en av de sista 2 platserna till VM i omröstningen.

Kjell E Larsson tycker till på HF´s hemsida


Svårt tycker förbundskaptenen

Av Jan Karlgren - 14 november 2009 08:08

...såväl framåt som bakåt. Gårdagens match mot HF slutade med seger för gästerna.

Kul med god stämning mellan spelarna före matchen och sedan en proffsig inställning när drabbningen drar igång.

HF var numret större under matchen och Lisa hade god utdelning på sitt skytte i andra vågen när vi fortfarande är lite för passiva. Dock börjar arbetsfördelningen fungera i takt med att snacket ökar och fler börjar förstå. Becka och Amanda visar vägen med sitt fysiska spel och det krävs när vi ställs mot spelare som Plantin och Ebba.


Samarbetet Hannele - Amanda fungerade stundtals ypperligt framåt. Med lite mer fart, färre tappade bollar och fler som vågar gå på eget kommer det se bättre ut. Äntligen börjar vi använda pivot och vi har ett gäng bra kantavslut från Isabell, Josse och Malin. Dock ska vi sno lite av Berggrens genombrott mellan 1 och 2 samt förmåga att veckla ut skottarmen.

Övriga ljusglimtar är Cissis prickskytte, Linns kontringspass, Olivias fotparad, Amandas rörelse på linjen, Hanneles aktivitet i kontringsspelet och målskytte. Dessutom försvarsspelet i slutet på matchen då vi blir mer aktiva på alla positioner. Första halvlek hänger vi med bra trots att vi inte spelar på topp.

Kul att vi fördelar målskyttet på lika många spelare (7st) på våra 14 mål som HF har på sina 23.


I duschen ägnade sig Country tjejerna åt sång och spex i form av Körslaget och allt vad det var. Tråkiga föräldrar hade ju avstyrt kvällens Valhall discoRynkar på näsan. Har ju lovat att boka om eventuell match nästa Valhall disco. Dock förstod vi att det var smink och fix i HF lägret. Många med siktet inställt på en sen afton.

Av de tålmodiga Skövde-föräldrarna var det Falkhages och Blomqvists som fick vara kvar till sist i Stöpenhallen. Tränarn och Lena fick ju åka redan 21:30 då Blomgrenarna, Josse och tränarns unge äntligen var klara men med fruktansvärda frisyrer (hallå, balsam och borste, hallå?!)


Vi nöter vidare med rollerna i 6-0 och så testar vi lite mer rörelse framåt. Tänkte vi skulle testa en liten fruktsallad av starter i form av "Jan Banan" och "Börje Bappelsin" på måndagsträningen Skrattande


Löpning kl 12 imorgon söndag på Billingehus (föräldrar, syskon och intresserade är som vanligt välkomna) sedan hjälper vi till och fyller arenan när HF möter Heid kl 16:00.

  

Av Jan Karlgren - 13 november 2009 07:41

...innebär andra raka i ligan och en 8:e plats i tabellen tätt efter Majsans Esbjerg (7:a med en match mindre spelad, tar imorgon emot KIF Vejen hemma med svenskorna Jenny Gustavsson och Jennie Linnell) och Skogsbergs GOG, som i onsdags fick storstryk hemma (19-30) mot Ahlms Viborg med en storspelande Bojana. Johanna och Petra gjorde varsitt mål för sina respektive lag. Gabriella Kain (33%) hade en tuffare afton än suveräna Katrine Lunde (47%).


Horsens var gårdagens skalp för Aalborg (27-34), vi får hoppas på liknande utgång när vi ser lagen live i mars.

Målskyttar: Louise Mortensen 8 (4), Kristina Bille 7, Siri Seglem 5, Linnea Torstenson 4, Therese Walter 3, Frida Toveby 2, Matilda Boson 2, Ana Batinic 2, Stine Jørgensen 1.


Nästa utmaning blir Krim Mercator i Champions League på söndag. Seger och det blir fortsatt spel i Europa.

Hoppas på mycket publik (när biljettpriset sänkts) för klubben kan behöva alla intäkter den kan få. Sportsliga framgångar brukar ju gynna intresset.

Av Jan Karlgren - 12 november 2009 17:26

Saxat ur Janne Larsson sportkommentar i dagens SLA. Det är ju faktiskt delvis oss han skriver omGlad

Allt står att läsa på sportsidan 31 (12/11)

  

Av Jan Karlgren - 12 november 2009 17:04

Kolla in Anders Sjöstrands tack för stödet i Kommentar till "Heldag med laget och läktardominans". Kul att "hejandet" uppskattas och att du ville kika in på bloggen.

Vi önskar A-laget lycka till på söndag mot Höör nere i Skåne.


Den 21/11 spelar vi återigen i Lidköping så det kan nog bli aktuellt att vi kör gemensam lunch även då och sedan ockuperar läktaren i Idrottshallen lagom till kl 15:00 då Cyrus kommer på besök.

Ovido - Quiz & Flashcards